Hizmetlerimiz
Volkswagen Grubu Her Marka Araç İçin Oto Elektrik Sistemleri, Klima Gazı Dolumu, Motor Beyin Tamiri, AirBag Beyin Tamiri, Analog – Dijital Kilometre Ayarları, Radyo – Kasetçalar – CD Çalar Güvenlik Kodları Çözümleri, Immobilizer Sistem Arıza Çözümleri, Yedek Anahtar Oluşturma, ABS Beyin Tamiri ve ihtiyaca yönelik ekonomik arıza tespit cihazları satışıdır.
Radyo Güvenlik Kodları Çözümleme
Gelişen teknoloji ile birlikte araçlarınız birçok güvenlik sistemiyle donatılmıştır. Güvenlik sistemleri her ne kadar yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek üzere tasarlanmış olsa da bazı durumlarda kişisel hatalarımız nedeniyle de bu güvenlik duvarını aşamayız. Hisar Oto olarak Volkswagen grubu marka araçlarınızın bağımsız müzik sistemlerinizde bulunan, unutulmuş veya çeşitli nedenlerden dolayı bilinmeyen güvenlik kodlarını çözümleyip tekrar kullanımınıza sunuyoruz.
Motor Beyin ve Tamiri
Motor beyni (ECU) (Engine Control Unit) birden fazla micro bilgisayarı içerisinde barındıran ve motorun değişen koşullarda en verimli şekilde çalışma yönetimini sağlayan elektronik ünitedir. ECU içerisindeki micro bilgisayarlar, bir EPROM Chip içerisinde bulunan kontrol yazılım haritasını çalıştırırlar. ECU, tüm motor yönetimi ve kontrollerden sorumludur. Motorun çalışma şartlarını sürekli olarak denetler, parametreleri hesaplar ve sürekli olarak değişkenleri ayarlar. Tüm bu ayarlamalar, motorun yükü, devri, çevre değişkenleri (hava sıcaklığı, hava yoğunluğu, motor sıcaklığı, baro metrik basınç vs.) dikkate alınarak bir saniye içerisinde yüzlerce kez gerçekleşir. Tüm bu ölçümler motor üzerinde bulunan algılayıcı sensörlerin beyne (ECU) ilettikleri bilgiler ile mümkün olmaktadır. ECU bu değerleri algılar, ardından EPROM Chip içerisinde bulunan yazılım haritasından ilgili değerleri bulur, ve de ateşleme zamanlaması, optimum yakıt miktarı, turbo basıncı, emisyon değerleri gibi değişkenleri hesaplayıp uygulamaya geçirir. Tüm bu işlemler saniyenin binde biri cinsinden sürelerde gerçekleşmektedir. Hisar Oto, motor beyin tamiri alanında teknik donanım, personel altyapısı ve tecrübesi ile Türkiye’de ilkler arasında olma başarısını göstermiştir. 2000 yılında yüksek teknoloji ürün tamiratının imkansız olduğu düşünülen bu dönemde bir ilki başlatarak, otomobil kullanıcıları ve teknik servis hizmeti veren firmalara çözüm ortaklığı yapmaya yönelik profesyonel teknik ekibini oluşturan Hisar Oto, bugün motor beyinleri (ECU) üzerindeki her türlü elektronik arızanın tespit ve onarımı konusunda tam donanımlı teknik ekipman ve servis hizmeti altyapısına sahiptir. Onarımı yapılan elektronik beyinlerde belirlenen garanti süreleri Hisar Oto tarafından uygulanmaktadır.
ABS Beyin Tamiri
ABS ani fren durumunda tekerlek kilitlenmesini önleyerek, sürücülere kararlılık ve yön kontrolü sağlamaktadır. İlk kez 1936 yılında Almanya’da geliştirilen ve patenti alınan ABS, Almanca “Anti Blockier System.” teriminden kısaltılmıştır ve İngilizcesi de benzer anlamdaki “Anti-Lock Brake System” olarak bilinir. ABS, her tekerleğin yakınında dönme hızını algılayarak tekerleklerin çekiş kaybettiği ve kilitlenmek üzere olduğunu algılayan sensörlere sahiptir. Elektronik kontrol ünitesi (ECU)bu sinyalleri değerlendirerek, fren basıncını değiştirmek yoluyla tekerlek kilitlenmesini önleyen hidrolik kontrol ünitesine (HCU) (Hydraulic Control Unit) komutlar gönderir. ABS Çalışma Sistemi Sürücü dört tekerlek ABS ‘li bir taşıtın fren pedalına sertçe bastığında, sistem otomatik olarak fren basıncını dört tekerlekte düzenleyerek, tekerlek kilitlenmesini önlemek üzere her tekerleğin fren basıncını bağımsız olarak ayarlar. ABS, frenleri saniyede 18 kez kadar pompalayarak, sürücülere belirli ölçüde yönlendirme yeteneği kazandırmaktadır.
ABS’nin Çalışıp Çalışmadığı Nasıl Anlaşılır?
ABS’lerin çoğunda sistemin etkin hale gelmesi sürücü tarafından anlaşılabilmektedir. Sürücü mekanik bir ses duyar ve bazı basınç dalgalanmalarını veya fren pedalının sertliğinin daha da arttığını hisseder. Gürültü işitildiğinde veya basınç dalgalanmaları hissedildiğinde, ayağın fren pedalında tutulması önemli ve fren pedalına sert basınç uygulamasına devam edilmelidir.
Klima Bakımı
Klima sisteminin sorunsuz çalışmasının yolu, bakımlarının zamanında yapılmasından geçiyor. Sistemdeki gaz kaçaklarının zamanında farkedilmesiyse klimanın ömrünü uzatıyor ve onarım maliyetlerini düşürüyor. Soğutma gazı en az 6 ayda bir kontrol edilmeli, klima bakımı ve kontrolu yetkili serviste yaptırılmalı, gaz yenilenmesinde öncesinde kullanılan gaz kullanılmaya devam edilmeli, uyumsuz gaz kullanılmamalı. Klimanın randımanlı olması için kış dahil ayda 1 en az 10-15 dk klima çalıştırılmalıdır çünkü kış mevsimi boyunca unutulan klima, yaz geldiğinde sürücülerin otomobilde en çok ihtiyaç duyduğu donanımların başında gelir. Ancak kış boyunca ihmal edilmiş, bakımı yapılmamış klima sistemi, sürekli kullanılmaya başladığında sorun çıkartabilir. Klimadan gelen havanın sürücü ve yolculara doğrudan temas etmemesi için üflemelerin camlara ve tabana verilmesine dikkat etmenin yanı sıra otomobilin motoru çalıştırılmadan ve motor ısıtılmadan kesinlikle klima açılmamasına, ısınmış havanın hızla dışarı çıkabilmesi için camların bir süre açık tutulmasına, kalorifer düğmesinin soğuk konumunda olmasına, motor çalıştıktan sonra klimanın önce düşük devirde, daha sonra istendiği takdirde yüksek devirde çalıştırılmasına dikkat edilmelidir. Klima sisteminin sağlıklı çalışabilmesi için yılda üç kez kontrol edilmesi öneriliyor. Klima radyatörünün taş, çarpma gibi darbelerden etkiIenip içindeki gazın boşalması sıkça karşılaşılan arızalar olarak dikkat çekiyor. Uzun süre gazsız kalan ya da eksik gazla çalışan klima görevini yeterince yapmadığı gibi, hasarın daha da büyümesine ve onarım maliyetlerinin yükselmesine yol açıyor.